“Zonjat me të Kuqe” në Prishtinë nuk dhunohen si në Stamboll

Një prej skenave më interesante të ditëve të kaluara, kur kanë zënë kryetitujt e mediave protestat e Lëvizjes Vetëvendosje para Kuvendit të Kosovës, shfaq për protagonistë pikërisht policët e Kosovës.
Prishtinë

f.0705154210222_m

 

Stamboll
1

Përgjatë kohës kur policia e Kosovës po e monitoronte situatën para Kuvendit të Kosovës në kohën kur Lëvizja Vetëvendosje po mbante një protestë kundër ratifikimit të marrëveshjes, një femër e veshur me një fustan të kuq ka kaluar para policëve sikur të mos ishin ata fare prezent.

Eleganca e jashtëzakonshme, sharmi dhe shikimi i mprehtë i kësaj femre ka lënë të shtangur policët në foto, të cilët nuk ia ndalun të kalonte par tyre.

Ndryshe nga “Zonja e Kuqe” e Prishtinës, në Stamboll një femër me veshje të tillë është keqtrajtuar nga policët turkë gjatë protestave anti-qeveritare turke.