Zbulohen pasuritë e ministrave të qeverisë “Rama 2”, shifrat nuk janë siç e kishim menduar

Para një jave u bë publike qeveria nga kryeministri Rama. Emrat e përzgjedhur priteshin nga të gjithë.

Ndoshta pak habi mund të ketë shkaktuar emri i zvendës kryeministres Senida Mesi, sepse në fakt nuk pritej që Niko Peleshi të zvendësohej

Shumica e tyre prej vitesh kanë bërë dhe deklarimin e tyre të pasurive pranë ILDKPI-së. Të cilat së fundimi janë publikuar nga ”Open Data Albania”.

Më poshtë keni të renditura pasuritë e deklaruara të ministrave të “Rama 2”. Ajo ç’ka do të vini re është se shumica e tyre kanë të deklaruara kreditë.

Kredi për të blerë shtëpi apo edhe makinat. Me sa duket ministrant tanë qenkan të “varfër”, por ku dihet gjërat mund të ndryshojnë shumë pas mandatit katër vjeçar.

Por mos të harrojmë se në shumicën e rasteve pasuria kamuflohet duke e regjistuar nën emrin e pjestarëve të tjerë të familjes. Në fund të kësaj lind pyetja a janë me të vërtetë kaq të varfër ministrat tanë?!

Përgjigjen e kësaj pyetje po e lëmë në duart të lexuesve, pasi ju mund t’i gjykoni vetë të dhënat e mëposhtme.

Arben Ahmetaj, Ministër i Financave, Ekonomisë dhe Punës

Blendi Klosi, Ministër i Turizmit dhe Mjedisit

Ditmir Bushati, Ministër i Jashtëm

Lindita Nikolla, Ministre e Arsmit, Sportit dhe Rinisë

Damian Gjiknuri, Ministër i Enegjisë dhe Infrastrikturës