Vuani nga dhimbjet e shpeshta të kokës dhe nga uria? Arsyeja e vërtetë do ju shokojë!

Studimet kanë treguar se ekspozimi ndaj mykut lidhet me rritjen e pashpjegueshme të peshës, dhimbje koke dhe lodhje kronike.

Pra, nëse përjetoni ndryshime në shëndetin ose sjelljen tuaj sigurohuni që të vizitoni një mjek i cili është i vetëdijshëm për sindromën e mykut toksik dhe e trajton atë si një shkaktar serioz.
Si ndikon myku në shtimin e peshës?

Një nga efektet e inflamacionit kronik është se ajo kompromenton hormonin Leptin. Leptin është hormoni që i tregon trurin tuaj se jeni “plot” dhe nuk keni nevojë të hani më.

Pra, kur prodhimi i Leptinit zvogëlohet, (si dhe ndjeshmëria e përgjithshme e trupit tuaj ndaj tij), do të ndiheni të uritur gjatë gjithë kohës.

Kjo është mënyra se si njerëzit në një shtëpi të infektuar me myk mund të fitojnë papritur pa ndonjë arsye të dallueshme, kile të tepërta.

Prandaj do të ishte mië që ju të kujdeseni për cilësinë e ajrit tuaj në shtëpi dhe kudo.Mundohuni të jeni të vetëdijshëm për ndryshimet e çuditshme dhe të pashpjegueshme në shëndetin tuaj, kur të gjithë faktorët e tjerë mbeten të njëjtë.

Myku është një rrezik i vërtetë shëndetësor, ndikimi i të cilit po njihet vetëm kohët e fundit, prandaj nëse dyshoni se jeni prekur nga ajo, konsultohuni sa më parë me ekspertët përkatës ose me mjekun tuaj.