Vlorë/ Nëna e hodhi në koshin e plehrave, ç’bëri familja rome me të pasi e gjeti

Për familjet rome ekziston opinioni se i braktisin fëmijët e tyre, por një film i shkurtër nga Mirel Gjyzari tregon të kundërtën.Ky film tregon historinë tepër prekëse e gati të pabesueshme të një familjeje të varfër rome në Vlorë.Më iku truri i kokës! Ç’ne ky fëmijë në kazan thashë. Dikush e ka hedhur. U detyrova pastaj e mora, gjithë mallin e hodha poshtë dhe në karrocë futa fëmijën. Më erdhi keq”, -shprehet Leonard Xhemalaj, ai gjë e gjeti foshnjën e braktisur.Shumë familje të tjera ndoshta do ta kishin dorëzuar fëmijën e braktisur në jetimore, por familja Xhemalaj nuk e bëri këtë gjë. Ata morën vendimin e vështirë që ta mbante dhe ta rriste si të vetin djalin e vogël, pavarësisht kushteve tepër të vështira në të cilat ata jetojnë.
Shikoni videon me poshte

Video