Vera e kuqe mbron dëgjimin

veraVera e kuqe por edhe rrushi i kuq kanë në përbërje të tyre një substancë që ndihmon në mbrojtjen e dëgjimit, që quhet resveratrol.
Ky ishte rezultati i një studimi kërkimor të kryer nga spitali “Henry Ford”.

Gjatë eksperimenteve të bëra tek minjtë, u arrit në përfundimin se kur minjve u jepej kjo substancë, para se ata të ekspozoheshin në një ambient me zhurmë të fortë, vuanin më pak dhe kishin rezultate më të mira për të mos humbisnin dëgjimin nga zhurmat e forta.
Resveratroli është një substancë e fortë kimike që mblodh flegmonet që lidhen me humbjen e dëgjimit. Gjithashtu, kjo substancë, thonë shkencëtarët, ka treguar se ka edhe cilësi antiplakjeje.
Humbja e dëgjimit për shkak të ekspozimit në zhurmë të fortë, shkakton:
– dobësi të dëgjimit natyral
– probleme në komunikim
– vështirësi në gjumë
– rrezik të lartë të sëmundjeve të zemrës
Bëhet me dije se 150 ml verë e kuqe përmban nga 0.30 në 1.07 mg resveratrol. Pra, nëse vera e kuqe dhe rrushi konsumohen me masë, e ndihmon organizmin dhe parandalon probleme të ndryshme.