Vëllai i Obamës që nuk ka as shtëpi e as bukë: “Askush s’e di që ekzistoj” (Foto)

01125108.Par_.89380.ImageFile-638x358-530x300njëjti gjak, e njëjta dhimbje, i njëjti baba që i braktisi që kur qenë fëmijë të mitur. Por të ardhme krejt të ndryshme: njëri është president i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, ndërsa i dyti jeton në një geto afrikane ku syri të zë veç baraka të sajuara.
George Hussein Onyango Obama, vëllai i harruar i kandidatit presidencial Barak Obama, më i ri dhe më pak fatlum, nuk ishte afruar kurrë nga njeri deri tani derisa një gazetar i revistës “Vanity Fair Italia”, kaloi një ditë të tërë në geton ku banon, shkruan Koha Jonë.

“Askush nuk e ka idenë që ekzistoj”, i tha Xhorxhi gazetarit italian.

“Këtu jetojmë me më pak se një dollar në muaj”, rrëfen gjithashtu, teksa shoqëron gazetarin nëpër geton ku jeton, në Huruma, në periferi të Nairobit.

Baraka e tij është dy metra e gjerë dhe tre e gjatë. Nga ajo që mund të quhet tavan, varen tre bluza.

Mobilimi kompletohet nga një poster i skuadrës së Interit, një tjetër të Milanit dhe një kalendar i disa viteve më parë, ku shfaqen foto plazhesh ekzotike.

Por edhe diçka tjetër shumë e rëndësishme: kopertina e një gazete vendase me fotografinë e presidentit Barak Obama. Vëllai i tij i madh.

Në geto të gjithë e quajnë Husein, emri i tij i dytë mysliman. I ati, i quajtur Barak Husein Obamaplaku, ka bërë një jetë të etshme, poligam, si të gjithë në Kenia, la pas katër gra dhe tetë bij.article-2186782-1439E374000005DC-352_634x423

150520621

090614-georgeo-hmed-3p.grid-6x2