Vajzat e burgosura ne Itali behen Modele

Të burgosurat kanë vendosur të bëhen modele në një ditë. Kjo ka ndodhur në burgun e grave në Napoli, ku rreth 16 prej tyre kanë sfiluar në një pasarelë si modele të vërteta.
Carceri: a Pozzuoli detenute modelle per un giorno
Nisma është pjesë e projektit “Është modë” dhe Akademisë së Modës “P&P”. Të burgosurat shoqëroheshin nga tetë modele të Akademisë .
Carceri: a Pozzuoli detenute modelle per un giorno
“Sfilata ishte një eksperiencë fantastike. Puna jonë ka kaluar në harmoni dhe me një gatishmëri të plotë nga ana e të burgosurave për të marrë mësime ekstra për të patur një performancë të kënaqshme”, thotë drejtoresha e Akademisë së modës “P&P”.
Carceri: a Pozzuoli detenute modelle per un giorno
Në burgun e Pozzuoli një eksperiencë e ngjashme është zhvilluar edhe rreth 3 vjet më parë me një sfilatë alta moda të stilistit, Gianni Molaro.