Vajza vdes prej plagëve që merr natën e parë të martesës (Video)

sdfsdfNJË VAJZË TETË VJEÇARE NGA JEMENI, VDIQ NGA GJAKDERDHJA E BRENDSHME, PAS NATËS SË PARË TË MARTESËS KU ISHTE MARTUAR MË NJË BURRË PESË HERË MË I VJETËR SE AJO.

Ngjarja e tmerrshme ka alarmuar publikun dhe është kthyer në agjendë ditë për traditat e tmerrshme të vendeve në Lindjen e Mesme, ku vajzat detyrohen të martohen.

Organizatat me të rëndësishme të botës kanë bërë thirrje për arrestimin e nënës së vajzës, por edhe të gjithë ata që ishin bashkëpunëtorë të tij, transmeton lajmi.net.

Sipas OKB-së, mes viti 2011 dhe 2020, më shumë se 140 milionë vajza do të bëhen nuse të dikujt.

Nga ky numër, 50 milion prej tyre janë nën moshën 15 vjet , ndërsa para kësaj moshe në Jemen martohen më shumë se një e katërta e vajzave.

Kjo praktikë jo vetëm që ka frenuar arsimimin e tyre të mëtejshëm, por ka ekspozim ndaj dhunës fizikës, emocionale dhe seksuale gjatë martesave që janë të detyruar.