Ushtrime për një bark të sheshtë

  barku_ok_ok_490540954-300x129[1]Për të ulur depozitimin e yndyrës, për të zvogëluar masën e belit dhe për të forcuar muskuj e barkut ka disa ushtrime bazë që duhet ti bëni çdo ditë.

   

  Zbulojini këto ushtrime:

  Përkulje me ndihmën e karriges.
  Shtrihuni në tokë dhe këmbët vendosini mbi karrige duke formuar këndin 90°, ndërsa duart vendosini mbas koke. Më pas ngrini trupin drejt karriges dhe uluni sërish në pozicionin fillestar.
  Përsëriteni këtë ushtrim 4 herë me nga 20 ushtrime secila, me 1 minutë kohë pushim midis intervaleve.

  Barku i futur brenda.
  Qëndroni me të 4-ët gjymtyrët në dysheme. Thithni ajrin me hundë dhe fusni barkun brenda sa më shumë të keni mundësi. Qëndroni në këtë pozicion për 1 minutë dhe bëjeni sërish ushqimin.