Ushtari austriak lirohet nga akuza për dhunim të kosovares

loading...

loading...
Një ish ushtar austriak në Kosovë ishte akuzuar për dhunim seksual si dhe për kërcënim dhe shkaktim lëndimesh trupore.
Gjykata e Landit në Klagenfurt (Austri) e ka shpallur ish ushtarin të pafajshëm sa i takon akuzës për dhunim seksual, por ai është dënuar me shtatë muaj burg me kusht për lëndim trupor dhe kërcënim të rrezikshëm.

Rasti i shkaktimit të lëndimit trupor dhe kërcënimit nuk ka të bëjë me angazhimin e tij në Kosovë. Ai ka ndodhur më vonë, por gjykata e ka lidhur për shkaqe procedurale me rastin e parë.

Trupi gjykues nuk ka mundur të vërtetojë pohimet e akuzës, sipas të cilave i akuzuari në vitin 2011 kishte dhunuar një kosovare të punësuar si staf lokal në kampin ushtarak, shkruan orf.at.

Por, mbetet kontestuese nëse ai ka pasur marrëdhënie seksuale me femrën e përmendur dhe nëse e ka kërcënuar atë se mund ta humbte vendin e punës në rast se do të ndërpriste marrëdhënien me të.

Pasi kishin marrë vesh për rastin, autoritetet e forcave të armatosura të Austrisë (Bundesheer) kishin iniciuar një procedurë disiplinore ndaj ushtarit të cilin e kishin tërhequr nga misioni në Kosovë dhe i kanë bërë kallëzim penal në prokurori.
I akuzuari ka mohuar akuzën për dhunim por ka pranuar vendimin gjyqësor. Vendimi gjyqësor nuk është ende i plotfuqishëm. /albinfo.ch/

loading...