Unë kam njohur një Ushtri Çlirimtare të Kosovës

Gjenerali Kudusi Lama në një intervistë për Epokën e re ka thënë se ai ka njohur vetëm një ushtri në Kosovë, “Ushtri Çlirimtare të Kosovës”.

“Unë kam njohuri një Ushtri Çlirimtare të Kosovës. Të gjithë ushtarët e saj kanë pasur të njëjtën emblemë dhe flamur.
Nuk mund dhe nuk duhet të ketë dy emërtesa. E di që Bujar Bukoshi në pranverë të vitit 1997, pas betejës famëmadhe të Jasharëve e zgjedhjeve të organizuara në Kosovë pas saj, ka deklaruar nga egzili krijimin e Forcave të Armatosura të Republikës së Kosovës (FARK).

Por pas reagimeve kundërshtuese dhe diskutimeve të kohës, di se ai deklaroi se në Kosovë ka vetëm një UÇK dhe të gjithë do të jenë e duhet të jenë luftëtarë të saj.
Kjo, sipas vlerësimit tim, e shbërbëri FARK-un. /Epoka e re/