Ujëvara iluzioniste në mes të detit që po “vret” njerëzit me misterin e saj

Ishulli i quajtur “Republika e Mauritius” është i rrethuar nga një ujëvarë mahnitëse, por vrasëse.

Ujërat e frikshme krijojnë një iluzion të mahnitshëm ngjyrash që duket ujëvara nënujore dhe nuk dihet se ku përfundon. Ishulli “Mauritius” gjendet rreth 2.000 kilometra larg bregdetit juglindor të Afrikës, pranë Madagaskar.

Arsyeja pse iluzioni duket në të tillë formë është nga depozitat lokale të rërës dhe rrjedhat që kalojnë nëpër zonë dhe ndryshojnë ngjyrën e ujit në mënyrë të vazhdueshme që duket një pafundësi.

Ky fenomen i rrallë tërheq rreth vetes njerëz nga e gjithë bota, të cilët mbeten të shokuar nga pamja. Ndërkohë shijoni pamjet e mrekullueshme që vijojnë më poshtë.