UEFA planifikon Ligën Ballkanike

uefa-champions-league-logoPërsëri ka lindur ideja e krijimit të një Lige Ballkanike në futboll. Pas ndeshjes kualifikuese për Botërorin e Brazilit mes Kroacisë dhe Serbisë që u zhvillua javën e kaluar në Zagreb dhe e cila nuk solli as më të voglin problem, përkundër pritjeve pesimiste, zyrtarët e UEFA-s janë të mendimit se formimi i Ligës Ballkanike do të shtonte cilësinë e futbollit në këtë rajon.

Sipas ‘Sports News TV’, zyrtarët e UEFA-s dëshirojnë të japin më shumë konkurrencë në futboll, që do rriste edhe cilësinë e këtij sporti. Formimi i Ligës Ballkanike do të ofrohet një gjë të tillë për rajonin që përfshinë.

Sipas ‘SN TV’, në bazë të renditjes së Ligës Ballkanike, do të bëheshin të ditura skuadrat të cilat do të vazhdonin garën në Ligën e Kampionëve apo Ligën e Evropës. “Ideja është që të krijohet Liga Ballkanike e përzier me shtetet Kroaci, Serbi, Bosnjë e Hercegovinë, Mali i Zi, Slloveni, Maqedoni, Bullgari dhe Hungari.