Turqia e kishte deportuar njërin sulmues, Belgjika e kishte injoruar paralajmërimin e rrezikut


Kryeministri i Turqisë ka thënë se një nga sulmuesit e Brukselit ishte kapur në Turqi në qershor të vitit 2015 dhe është deportuar në Holandë me kërkesën e tij, sipas Reuters.

Rexhep Tajip Erdogan tha se Turqia njoftoi dëbimin e tij tek autoritet belge në korrik të vitit 2015, ku gjithashtu kishte njoftuar autoritetet holandeze për këtë.
Ai tha se Belgjika e kishte injoruar paralajmërimin e Turqisë se ky sulmues ishte militant.
x