Truri, promotor në kërkim të lumturisë

Neurofiziologu Shimon Edelman, i universitetit Cornell në Shtetet e Bashkuara të Amerikës shprehet se qennia njerëzore është biologjikisht estrukturuar për të qenë e lumtur dhe truri është një lloj promotori në kërkim të lumturisë.

“Kemi më shumë se një motivpër të qenë optimistë. Besoj se natyra e njeriut ështëstrukturuar dhe ka evoluar pikërisht për të qenë i lumtur”, thotë Edelman. /albeu