Truku që po e përdorin femrat për të fituar vithe super të mëdha (VIDEO)

Së fundmi, në rrjetin social “Instagram”, janë vërejtur disa nga damat me vithet më të mëdha duke e bërë një ushtrim të ngjashëm, i cili ndoshta nuk është më i mirë sesa ushtrimet squat por padyshim se duket i mirë nëpër video: Është mënyrë e veçantë për ta përdorur pajisjen “rrëmbyese” – makinën e fituesit ku uleni dhe duhet t’i lëvizni këmbët anash për t’i përfshirë në këtë ushtrim ijët, vithet, etj. Përderisa gjithmonë mund të shtoni ekstra peshë për ta rritur rezistencën dhe për ta sfiduar vetën më shumë, vajzat e Instagram-it kanë filluar ta përdorin një truk krejtësisht të ri, duke u mbajtur për mbështetësin e pajisjes, duke i ngritur vithet nga ulësja dhe pastaj për t’i performuar lëvizjet.
Megjithatë, sipas një fiziologu dhe trajneri personal të fituesit, Pete McCall, kjo teknikë nuk është edhe aq e dobishme, pavarësisht mitit se e sfidon stabilitetin për t’i përfshirë muskujt e vitheve më mirë sesa kur e bëni ushtrimin ulur.
“Ky truk e krijon perceptimin se mund të jeni duke stërvitur më shumë, por në të vërtet nuk është aq efektiv”, thotë trajneri.
VIDEO