Tragjedi në stërvitjen me eksploziv të ushtrisë amerikane në Nevada, 7 te vdekur

Nevada-300x177

7 ushtarë të vdekur është bilanci i një shpërthimi të parakohshëm eksplozivi në stërvitjen e ushtrisë amerikanen në Nevada.

Sipas informacioneve të ushtrisë amerikane shpërthimi ndodhi për shkak të shpërthimit të parakohshëm të një predhe të kalibrit të madh 60 mm, që ishte programuar të hidhej në poligonin e qitjes!

Bëhet e ditur gjithashtu se veç 6 viktimave u plagosën dhe 8 ushtar të tjerë të cilët jashtë rrezikut për jetën.

Siç u bë e ditur nga ministria e mbrojtjes amerikane, në bazën ushtarake të Hawthorne Army Depot depozitohen municione dhe lëndë plasëse aktive ose që u ka skaduar afati i kohorë, ndërsa po në të njëjtin vend stërviten dhe forcat e Operacioneve Speciale që i paraprijnë betejave masive.

http://youtu.be/tygieU2Rf0o