Top 20 klubet më të vlefshme botërore


Revista e njohur amerikane Forbes, njëri prej zërave kryesorë në botën ekonomike-financiare, e ka publikuar listën e klubeve më të vlefshme në botë, respektivisht atyre të futbollit në këtë rast.
Pozita e pra i takon ndoshta paksa befasisht Real Madridi, i cili i ka dhënë fund dominimit të Manchester Unitedit, duke u vlerësuar 3,3 miliardë dollarë. Sigurisht, ‘Djajtë e Kuq’ gjenden mjaft afër, me vetëm 100 milionë më pak, sa i përket vlerës.
Pozita e tretë i ka takuar Barcelonës (2,6), e ndjekur nga Arsenali (1,3) dhe kampioni evropian e gjerman, Bayern Munich (1,3). /LajmeOnline/

Renditja komplete
1. Real Madrid — 3.3 miliardë dollarë
2. Manchester United — 3.2 miliardë
3. Barcelona — 2.6 miliardë
4. Arsenal — 1.3 miliard
5. Bayern Munich — 1.3 miliard
6. Milan — 945 milionë
7. Chelsea — 901 milionë
8. Juventus — 694 milionë
9. Manchester City — 689 milionë
10. Liverpool — 651 milionë
11. Tottenham — 520 milionë
12. Schalke — 498 milionë
13. Borussia Dortmund — 456 milionë
14. Inter— 401 milionë
15. Lyon — 368 milionë
16. Corinthians— 358 milionë
17. Napoli — 330 milionë
18. Hamburg— 300 milionë
19. Olympique Marseille — 285 milionë
20. Newcastle — 263 milionë