Toka drejt fazës së zhdukjes masive(VIDEO)?!

Sipas një studimi të ri të bazuar në fakte shkencore, rënia e shpejtë e biodiversitetit të Tokës tregon se planeti është në fazën e gjashtë të zhdukjes së jetës, që filloi 3.5 miliardë vjet më parë.
Aktiviteti njerëzor, duke përfshirë edhe dyfishimin e popullsisë në 35 vitet e fundit, ka nxitur uljen e numrit të kafshëve.

“Ne priremi të mendojmë për zhdukjen e jetës, pas humbjes së një numri të madh speciesh në Tokë, dhe kjo është shumë e rëndësishme. Ka një humbje në ekosistem, në të cilin kafshët luajnë rolin kryesor dhe ne duhet t’ju kushtojmë vëmendjen kryesore atyre”, tha Rodolfo Dirzo, autori kryesor i studimit dhe profesor i biologjisë në “Universitetin e Stanfordit”.
1111111111

PËr më shumë shikoni videon

Youtube: http://youtu.be/-mLxPdY269Q