Të humbni peshë me një lugë çaji nga ky përbërës? Ja si të veproni!

Kjo erëz ka qenë pjesë e traditave të kuzhinës në Lindjen e Mesme, Indi, Kinë dhe vendet e Mesdheut për shekuj me rradhë.

Edhe pse është pjesë e familjes së majdanozit, dhe kopër, erëza e quajtur qimnon ka një shije më të veçantë, arrë dhe piper në të njëjtën kohë.

Sipas hulumtimit të fundit, kjo erëz e lashtë ofron shumë përfitime shëndetësore, më shumë se të qenit thjesht një ushqim shtues. Për të qenë më specifik, një studim iranian mbi efektet e qimnon në yndyrën e tepërt trupore zbuloi se kjo erëz mund trefishojë humbjen e peshës. Grupi që konsumoi qimnon pa një reduktim 14.64% të yndyrës në trup. Sipas autorëve, qimnon prodhon një efekt thermogenik në trup, i cili përkohësisht përshpejton metabolizmin dhe është përgjegjës për humbjen e peshës.

Kjo erëz gjithashtu mund të jetë e dobishme për reduktimin e nivelit të lipideve në gjak.

Qimnon është përdorur edhe në mjekësinë tradicionale për të përmirësuar funksionin dhe tretjen e ushqimit. Një numër studimesh bashkëkohore konfirmojnë se qimnon promovon sekretim të enzimave pankreatike, acidet, dhe bile vitale për tretjen e duhur.

Një lugë çaji vaj qimnoni çdo ditë, mund t’ju sigurojë efekte të mrekullueshme.