Të gjithë e keni parë këtë detaj në këmishat tuaja, por a e dini funksionin e tij real?

Në jetë ne shohim shumë detaje dhe vendosim t’i injorojmë pa e kuptuar rëndësinë e tyre. Detajet mund të jenë vendimtarë në disa gjëra, por ne e humbasim kujdesin herë pas here.

Për shembull kur shkoni në punë apo thjesht dilni do të donit të vishnit gjithnjë një këmishë të hekurosur mirë.

Ndoshta të gjithë e kemi vënë re një kravatë të vogël që këmisha ka në kurriz e megjithatë me gjasë nuk e keni ditur kurrë qëllimin e saj.

Prodhuesit filluan t’i inkorporojnë ato në këmisha që prej vitit 1960. Më së shumti ato ishin të njohura si “sythe unazore”. Ky trend filloi në SHBA dhe fitoi popullaritet të madh në vende të tjera.

Megjithatë që nga shpikja e tyre ka mbetur thjesht si një dekorim mbi këmisha edhe pse funksioni i saj është të vare kamishat në të dhe kështu nuk do rrudhosen, është forma më e mirë për të lënë një këmishë.