Të bëni dush me sodë buke? Ja çfarë përfitime sjell!


Soda e bukës është një përbërës që mund të përdoret në fusha të ndryshme dhe jep përfitime të mëdha.
Ky produkt thith në mënyrë efikase erën e pakëndshme dhe për këtë arsye, shumë njerëz lënë një kuti të hapur me sodë buke në frigorifer, për të parandaluar erën e keqe të ushqimeve.
Emri i vërtetë i sodës së bukës është bikarbonat natriumi, një lloj i kripës që aktivizohet sa herë ajo vihet në kontakt me një acid.
Ja një tjetër përdorim i sodës së bukës që do t’ju çudisë. Sodën e bukës (1 lugë çaji) mund ta shtoni në shampon e flokëve, masazhoni mirë flokët gjatë larjes dhe do të vini re se flokët do të qëndrojnë pa yndyrë për nnjë kohë më të gjatë.
Praktikojeni këtë metodë një herë në 2 javë dhe do të mbeteni të kënaqur.
15