SUPERGONORREA KËRCËNON EVROPËN: Ilaç nuk ka! Ekziston rreziku nga infektimi masiv

 

Ekspertët tërheqin vërejtjen që kjo sëmundje mund të bëhet rrezik për tërë shoqërinë, nëse nuk ndalet tani kur është në fillim.

Mjekët janë në panik nga zbulimi i ri supergonorresë, sepse është e rezistueshme pothuajse ndaj të gjitha ilaçeve, gjë që lehtë mund të çojë në përhapjen e saj të shpejtë…

Enti anglez për shëndetin publik, në shtatorin e vitit të kaluar ka tërhequr vërejtjen që është shfaqur një lloj i rrallë i sëmundjes së transmetueshme, diçka si supermikrob.

Tani ky numër është ngritur në 34, që hëpërhë mund të duket i parëndësishëm, mirëpo ajo që është brengosëse është për shkak që ka mbetur edhe vetëm një antibiotik, i cili është plotësisht efektiv kundër këtij infektimi.

Nëse bëhet rezistuese ndaj tij, sëmundja do të bëhet e pashërueshme, gjë që pa dyshim do të çojë në përshkallëzim të saj.

Tani për ani nuk janë të njohura të gjitha pasojat të cilat kjo sëmundje mund t’i shkaktojë, mirëpo është e njohur që është e mundshme që të shkaktojë sterilitetin.

Rezistueshmëria ndaj antibiotikëve për njerëzimin do të bëhet kërcënim më i madh sesa kanceri.

Frika nga përhapja e kësaj sëmundje i ka detyruar ekspertët që gjurmojnë të gjithë partnerët seksualë te të cilët është zbuluar ky lloj i gonorresë.

Trajtimet e gonorresë janë bërë joefikasse.

Simptomat e gonorresë:
– Dhembje dhe djegie gjatë urinimit
– Shtim i tajitjes së sekretit vagjinal i cili mund të ketë ngjyrë të verdhë apo të gjelbër
– Dhembje dhe dobësim në stomakun e poshtëm (nuk është aq e zakonshme)
– Gjakrrjedhje jashtë cikli menstrual. /