Studimi: Orgazma e një mashkulli zgjat deri në tre minuta

dashniShumëkush pretendon se di gjithçka për orgazmën e një mashkulli.

Por nuk është e vërtetë.

Gjatë orgazmës, zemra e një mashkulli rrah deri në 180 herë në minutë.

Muskujt dhe organet në pjesën e poshtme të trupit kontraktohen në mënyrë ritmike derisa të ndodhë ejakulacioni.

Por pas tre minutash, gjithçka mbaron.

Profesorët e Universitetit të Hamburgut thonë se është matur koha deri në orgazëm dhe ajo zgjat jo më shumë se tre minuta. Më përpara pretendohej se meshkujt munden deri në 22 minuta.

Orgazmat janë të shëndetshme, për shkak se çlirohen hormone që ndikojnë në uljen e dhimbjes.

Seksi i shpeshtë ul rrezikun për një infarkt në zemër dhe ndihmon në problemet e prostatës.

Ndryshe ndodh me masturbimin, kur nuk çlirohet hormoni prolaktin siç ndodh në çift.

Meshkujt mund të provojnë edhe një orgazëm të thatë, përmes një teknike kineze, duke ushtruar presion në gjenitale dhe duke shtrënguar muskujt e legenit.

Dhe diçka në fund, edhe meshkujt bëjnë sikur kalojnë orgazëm.