Studentja shqiptare fiton bursë nga “Google”

Screenshot_5-5-650x358

Studentja e universitetit “Epoka”, Erisa Terolli, ka fituar një bursë nga “Google”.

Studente e shkëlqyer e Matematikës dhe Fizikës, ajo në fakt zgjodhi Informatikën.

Pasi Universiteti i Helsinkit e refuzoi aplikimin e saj, Erisa nuk u demoralizua dhe aplikoi në Universitetin e Turqisë e më pas në “La Sapienza” të Romës.

Së fundmi ajo organizoi një seminar për ecuritë e saj, në mënyrë që të nxiste pjesëmarrjen e të rinjëve në kompanitë e mëdha si “Google”, “Facebook”, “Amazon” etj.

Ky aktivitet i organizuar nga “Google” dhe i sponsorizuar nga Ministria e Inovacionit dhe universiteti “Epoka”, provoi se shumë studentë mund të nxiten të fitojnë bursa të tilla dhe të bëhen pjesë e gjigantëve botërore të teknologjisë së informacionit.