Sot nata mposht ditën. Magjia e Mollës dhe misteret që nuk i dini për Ekuinoksin e Vjeshtës

Ditën e djeshme më 22 shtator në orën 20:02 minuta, dita u barazua me natën duke shënuar edhe lamtumirë e verës për vitin 2017. Duke filluar që sot 23 Shtator nata nis dhe mposht ditën, errësira në emisferën ku gjendet edhe Shqipëria, ha dritën deri më 21 Dhjetor për të mbërritur në 20 Mars të vitit tjetër, kur ndodh Ekuinoksi pranveror dhe drita me errësirën barazohen.
Ekuinoksi ndodh kur dielli kalon në ekuatorin qiellor nga Veriu në Jug dhe kjo është një ngjarje e cilësuar dikur misterioze dhe që është festuar dhe përkujtuar me shekuj nga kulturat dhe fetë në mbarë botën. Por ka edhe disa fakte ngjethëse rreth ekuinoksit të vjeshtës, që shumë njerëz nuk i dinë.
Lexo lajmin e plotë më poshtë

Vazhdim