Skandali i prokurores Drita Hajdari, dy aktakuza në një

f1_25akuza1364205530Prishtinë, 25 mars – ‘Dy në një’. Këtë shprehje që jemi mësuar ta dëgjojmë shpesh në fushën e marketingut, është përvetësuar më së miri edhe nga prokurorja Drita Hajdari, e cila në një aktakuzë i ka përfshirë dy çështje të ndryshme nga njëratjetra.

Skandalin e ka denoncuar avokati Arianit Koci, i cili tregon se nga mediet ka kuptuar për aktakuzën për zyrtarët e Komunës së Prishtinës.

Skandali i dy aktakuzave në një, i përpiluar nga prokurorja Drita Hajdari, është denoncuar nga avokati Arianit Koci, i cili e ka rrëfyer për gazetën “Kosova Sot”, të gjithë historinë. Aktakuza për shtetasin A.M., i cili përfaqësohet nga avokati Arianit Koci, është ngritur më 20.4.2012, por seancën për konfirmimin e aktakuzës ata e kanë mësuar pas rreth shtatë muajsh nga mediet.

“Më 10.10.2012 është shtyrë seanca për konfirmimin e aktakuzës dhe unë ia kam kërkuar gjyqtares H.H. aktakuzën, e cila ka premtuar se do të ma dorëzojë. Po në të njëjtën ditë, unë shkoj në zyrën e prokurores dhe ajo më thotë: “Tani jam e zënë – kam punë, eja pas disa ditësh, se do t’ i kesh të gjitha të përgatitura. Shkoj sërish pas disa ditësh, por e gjej derën e mbyllur. Më 29.10.2012 kam shkuar përsëri ta kërkoj aktakuzën dhe shkresat përcjellëse. Nuk i kisha të gjitha të përgatitura siç u premtua. Prokuroja prapë thotë që ka obligime- punë (edhe pse nuk kisha shkuar për çështje private) dhe se duhet të shkoj, por ia la porosinë bashkëpunëtores profesionale që të ma dorëzojë dosjen në tërës. Bashkëpunëtorja ditën e caktuar më thotë se aparati i fotokopjimit nuk po punon, më pas më tha se po ma dorëzon aktakuzën”, ka treguar avokati, ndërsa mohon të jetë e vërtetë se bashkëpunëtorja profesionale ia ka tërhequr vërejtjen se po i jep draftakuzën, ashtu siç ka pretenduar më vonë prokurorja Drita Hajdari.