Skandali i Panamasë, dalin edhe emrat e njerëzve të Gërdecit


Personazhet e tragjedisë së Gërdecit dhe të trafikut të municioneve drejt Afganistanit figurojnë edhe në skandalin e dokumenteve të “Panama Papers”.

Atyre u është kushtuar një film, një libër dhe tani së fundi emrat i përmenden edhe në zbulimin më të madh të shtypit.
Aty figuron edhe Efraim Diveroli, personi që bleu miliona municione e fishekë nga Shqipëria për t’ja shitur amerikanëve në Irak e Afganistan. Zbulimi është bërë nga e përditshmja amerikane “Miami Herald”. Përmes një shkrimi të gjatë, gazeta shpjegon edhe lidhjen mes Diverolit, kompanisë së tij AEY, një trafikanti zviceran dhe një firme offshore në Qipro.
Herald e përgatitur nga Java Neëws, shkruan se kontrata që fituan dy të rinjtë (Diveroli dhe Packouz) me Pentagonin, përmes firmës së tyre AEY, erdhi falë ndihmës së zviceranit Thomet dhe kompanisë së tij në Qipro “Evdin” që rezulton në “Panama Papers”.
ra