Simptomat e hershme të kancerit të mushkërive që nuk duhet t’i injoroni

Kanceri është nga sëmundjet më të rrezikshme dhe fatale në shumë raste. Ndërkohë kanceri i mushkërive është një nga më të përhapurit në të gjithë botën, si midis meshkujve, po ashtu edhe femrave. Madje ka nisur të rritet shumë edhe midis adoleshentëve, për shkak të konsumimit të duhanit. Por në fakt, 20% e njerëzve të prekur nga kanceri i myushkërive nuk janë duhanpirës.

Dhe mënyra më e mirë për të kuruar këtë lloj kanceri është të kujdeseni për të që në fazat e hershme. Sa më shpejt të diagnostifikohet, aq më e lehtë do të jetë për të shpëtuar prej tij. Këto janë disa shenja dhe simptoma që paralajmërojnë këtë lloj kanceri dhe që nuk duhet t’i neglizhoni kurrë.

– Sëmundje të shpeshta.
– Humbje e pashpjegueshme e peshës.
– Dhimbje të gishtave.
– Dhimbje të bustit.
– Frymëmarrje e shkurtër.
– Zëri i ngjirur.