Si u përhapën Islami dhe Krishterimi nëpër botë? (VIDEO)

untitleddddddddddddddd-1463066670-2951247_1480192754-5344447Kjo video më poshtë tregon rritjen dhe përhapjen e dy religjioneve më të mëdha në botë përgjatë 2,000 viteve. Të prezantuar në ngjyrë të bardhë dhe të gjelbër, respektivisht, Krishterimi dhe Islami filluan nga Lindja e Mesme dhe u shpërndanë nëpër gjithë globin. Videoja u prodhua nga “Western Conservatory” bazuar në hartën “Tennesse”, një hartë që supozohet historikisht se e tregon saktë “shpërndarjen e gospelit”, Videoja fillon me Perandorinë Romake dhe tregon përhapjen e Krishterimit. Islami fillon pak më vonë, duke lëvizur shpejtë përmes Perandorisë Bizantine dhe Persiane, përmes Afrikës Veriore deri në disa pjesë të Evropës. Që të dyja religjionet më pas u zgjeruan pashmangshmërisht. Shikojeni: