Shtypeni këtë pikë dhe merrni frymë thellë, rezultatet do t’ju mahnitin

Shtypeni këtë pikë dhe merrni frymë thellë, rezultatet do t’ju mahnitin

Akupunktura apo metoda e aplikimit të presionit në pika të caktuara të trupit për të liruar dhimbje, ka qenë qysh moti pjesë e mjekësisë alternative e tradicionale.

Në dekadat e fundit, kjo metodë ka filluar të njihet edhe në perëndim dhe sot njerëzit e përdorin këtë metodë për t’i zvogëluar dhimbjet në pjesë të ndryshme të trupit.

Pjesa më e mirë e akupunkturës është se munda t bëni vet dhe nuk kërkon njohuri mjekësore.

Një ndër gjërat që mund ta trajtoni me këtë metodë, janë edhe dridhjet e zemrës.

Të gjithë e kemi përjetuar këtë ndjenjë të rritjes së ritmit të rrahjes së zemrës kur jemi të stresuar apo shqetësuar.

Këtë problem shumë lehtë mund ta normalizoni duke aplikuar presion në pikën e njohur si ‘deti i paqes’.

Pika gjendet në pjesën qendrore të eshtrave të gjoksit.

Vetëm me gishtin e madh të dorës e shtypni pikën në gjoks (siç shihet në fotografi) dhe e mbani ashtu për një ose dy minuta.

Mbani mend të merrni frymë thellë gjatë kësaj procedure.