Shtrydheni qepen në lëkurë: Djegiet, prerjet, pickimet, infeksionet, zhduken sikur hiqen me dorë!

A e keni ditur që qepa mund të jetë ndihma e parë tek djegiet e rënda. Qepa jo vetëm që është përbërës i pashmangshëm i shumë gjellëve, por është edhe magji e vërtetë kur është fjala për shërimin e disa sëmundjeve dhe të disa problemeve shëndetësore!

Këto janë disa mënyra në të cilat mund ta përdorni në mënyrë të efektshme

Kundër djegieve

Me siguri së paku një herë në jetë jeni djegur. Herën tjetër kur ju ndodh kjo gjë, priteni një copë qepe dhe shtrydheni (mbështeteni) në zonën e djegur të lëkurës. Veprimi i saj natyral antisepktik dhe sedativ do të pengojë shfaqjen e infeksioneve dhe të vragave të mëvonshme.

Zbut dhimbjet nga pickimi i insekteve

Në rast se një insekt ju ka pickuar gjëja e parë që ju duhet të bëni është të kafshoni një qepë dhe ta vendosni mbi lëkurë. Së shpejti do të zvogëlohen ënjtjet dhe do të parandalohet reaksioni alergjik pasi qepa ka veti antiinfamatore.

Shëron prerjet

Mund të ketë efekte të dobishme në rastin e një prerje të papritur. Së pari thjesht aplikoni një fetë qepë mbi vendin e prerë për parandalimin e infeksionit, pastaj, aplikoni disa fletë qepë, rrjedhimisht plaga do të pastrohet dhe gjakderdhja do të ndalet shumë shpejt.

Qepa shëron infeksione