Shqiptarët kanë vetëm një komb!

kNga Faik KRASNIQI

Vetëm një shqiptar ekziston, flas për ne që e ndiejmë gjenetikisht veten të pa modifikuar. Por ka edhe një numër jo i vogël që kanë identitetin e kombinuar, do të thotë të përzier. Këta njerëz janë të rrezikshëm dhe urrejnë brutalisht shqiptarët. Problemi numër një se në Kosovë pakicat e mbetura aziatike nga otomanët mundohen që ta modifikojnë e zhdukin identitetin shqiptar sepse nuk iu konvenon një shtet i madhë shqiptar në Evropë.

Këto politika i ka praktikuar gjithmonë Serbia. Greqia, Rusia e Turqia duke iu thënë një pjese primitive analfabete se juve mbasi ja u dhamë islamizimin ju tani jeni turq. Është shumë rëndë të dëgjohen pjellat e zeza turkofile kur debatojnë e thonë se s’jemi shqiptarë por ‘’kosovar’’. Ja ta marrim një shembull të thjeshtë. Në Kuebek të Kanadasë 9 mijë-km larg nga Franca dhe thonë se jemi francez!
Pra shqiptarëve s’mund t’ju ndërrojë askush identitetin kombëtar. Unë njohë X persona zviceran që banojnë qe 30 vite matanë kufirit në Francë për interesa të tyre personale. Psh; shtëpia është më e lirë ta blesh, por thonë çdoherë që janë zviceran edhe meqenëse kanë dy pasaporta, atë zvicerane e franceze, por edhe e kundërta francezët që banojnë në Zvicër. Para më shumë se 15 vite kam biseduar me një plakë franceze që ishte e martuar qe 60 vite me një zviceran, ajo kishte pasaportë zvicerane por thoshte se ishte franceze. Çfarë tragjedie të durohen pjellat aziatike të manipulojnë me shqiptarët si në vitet 1400-1900 kur tentuan të zhdukin rrënjët shqiptare duke u deklaruar turq apo edhe boshnjak etj. Psh po të pranojmë se jemi ‘’kosovar’’ si kombi më i ri në botë, atëherë shtrohet pyetja nga ateroi kjo racë në Kosovë, ku Serbisë dhe Greqisë do t’ju konvenonte të thonin për ne ja këta janë turq, do të thotë janë ardhacak në Ballkan të ardhur nga Azia.

Gjuha dhe emri përcakton kombësinë, e jo vetëm flamuri. Austriakët thonë se janë austriak por kur i pyet se cilën gjuhë flisni nuk thonë gjuhën austriake, por gjuhën gjermane. Tash e sa vite po iu shpjegoj disa injorantëve, flas për ata që janë të manipuluar dhe thonë se jemi ‘’kosovar’’ e jo SHQIPTAR dhe marrin shembuj psh Spanjën. Po të ndahet Katalonia, ata s’do të jenë më spanjoll pastaj. Katalonasit as sot nuk janë spanjollë, sepse kanë tjetër gjuhë dhe identitet. Poashtu edhe baskët janë krejt tjetër popull dhe kanë tjetër gjuhë, që spanjolli i Madridit nuk e kupton .

Por në Spanjë janë të obliguar të gjithë të mësojnë gjuhën spanjolle, sepse është gjuhë zyrtare. Edhe galicianët kanë tjetër gjuhë. E shihni se janë kombësi të ndryshme me tjera gjuhë, e ne shqiptarët kemi të njëjtën gjuhë, por dialekti ndryshon edhe te francezët, gjermanët, i

talianët etj. Kjo do të thotë se nuk ekziston komb ‘’kosovar’’, por vetëm komb shqiptar!

(Autori është publicist nga Prishtina dhe anëtar i Kryesisë dhe Këshillit Kombëtar të’’ALEANCA KUQ E ZI’’)