Shpiket mënyra për t’i kthyer shikimin të verbërve

88653763_m1550050-close-up_of_eye_showing_cataract-spl-650x358
Ekspertët më të mirë të mjekësisë globalë kanë dalë në një konkluzion mahnitës pasi të verbërve me anë të një operacioni mund t’u kthehet shikimi.
Ekspertët thonë se shikimi vjen menjëherë kur një lente injektohet brenda në sy, ndërsa nuk do të jetë e nevojshme që syri të kryejë tjetër ndërhyrje.

“Ky operacion ka rezultat për të gjithë të verbrit që kanë lindur të tillë jo që kanë humbur shikimin gjatë jetës”, thuhet në këtë raport.

Por disa studiues të tjerë thonë se ky injektim mund të shkaktojë probleme të mëdha tek fëmijët të cilët janë ende në zhvillim.

Rreth mbi 20 milionë njerëz në të gjithë botën janë të verbër dhe mezi po e presin këto ndërhyrje.