Shokuese: 8 vjeçarja verbohet dhe shpërfytyrohet nga vaksina/ ja shkaqet tronditëse (foto)

Një vajzë 8 vjeçare për pak desh humbi jetën nga një alergji e cila ju shfaq menjëherë pas vaksinimit.

Vajzës filluan ti dilnin plagë të mëdha nëpër trup dhe fytyrë dhe pas disa orësh nuk arrinte të shihte nga plagët.

Familjarët shkuan menëherë në spital dhe zbuluan se vajza kishte sindromën “Stiven Johnson” (SJS) një reaksion i rrallë dhe shumë i rrezikshëmi cili shfaqet menjëherë pas ndonjë ilaçi ose injeksioni.

Kjo alergji mund ti kushtonte jetën vajzës por falë zotit ajo ja doli mbanë.

Sidoqoftë vajza shikon pjesërisht ndaj tani duhet të mësojë shkrimin breil. Prandaj prindër bëni kujdes pas vaksinimit të shikoni fëmijët dhe ti dërgoni direkt në spital nëse shihni komplikime.