Shkencëtarët zbulojnë si të ‘ngarkohet njohuria në tru

potd-china-pilot_2536537b-large_transpJliwavx4coWFCaEkEsb3kvxIt-lGGWCWqwLa_RXJU8

Të ushqyerit me njohuri direkt në tru, ashtu si në filmin klasik sci-Matrix, së shpejti mund të bëhet e mundshme besojnë shkencëtarët.

Hulumtuesit pohojnë se kanë zhvilluar një imitues i cili mund të ushqejë me informacion direkt trurin e një personi dhe t’u  mësojë atyre aftësi të reja në një periudhë të shkurtër kohe, duke e krahasuar atë me “artin e jetës së imituar”.

Ata besojnë se këta mund të jenë hapat e parë në zhvillimin e softuerit të avancuar që do të bëjë realitet të mësuarit në çast  në stilin e Matrix.

Hulumtuesit nga HRL Laboratories me bazë në Kaliforni thonë se kanë gjetur një mënyrë për të plotësuar të mësuarit, vetëm në një shkallë shumë më të vogël se sa shihet në film Hollywood.

Ata studiuan sinjalet elektrike në trurin e një piloti të trajnuar dhe pastaj ushqyen me të dhëna në lëndët që ata mësuan për të pilotuar një avion në një simulator fluturimi realist.