Shkencëtarët: Vetmia ju bën të vdisni më herët

Studimi i ri e lidhë vetminë me vdekjen e parakohshme, meqë vetmia ndikon në rënien e sistemit të imunitetit.

Hulumtimi i bërë me 141 të rritur, 36 e të cilave janë klasifikuar si të vetmuar kronik.

Gjetjet tregojnë se vetmia ndërmerr ndryshime në qeliza, të cilat e bëjnë një njeri të mos mund t’i luftoj infeksionet virale.

Tek të vetmuarit kronik, është gjetur se kanë mungesë të qelizave që luftojnë infeksionet bakteriale, ndërsa gjenet e tyre, nuk përfshihen në luftimin e pezmatimit.

Në një eksperiment të ngjashëm, është gjetur se kjo ndodhë edhe te majmunët e vetmuar, transmeton Telegrafi.

Sipas të njëjtëve studiues, po bëhen përgatitje, që të shihet nëse vetmia ndikon në shëndet të dobët dhe parandalimin e tij