Shkencëtarët renditin rreziqet, ja nga çfarë mund të shuhet njerëzimi


Zhvillimi i robotëve dhe viruseve vdekjeprurës janë ndër kërcënimet që mund ta fshijnë nga faqja e dheut njerëzimin dhe qeveritë kanë dështuar që të përgatiten siç duhet për ta, është bërë e ditur në një raport.
Ndryshimi katastrofik i klimës, lufta bërthamore dhe fatkeqësitë natyrore si vullkanet dhe asteroidet, gjithashtu mund të përbëjnë një rrezik vdekjeprurës për njerëzimin, thanë hulumtuesit.

Kjo mund të tingëllojë si një gjë e filmave fanta-shkencorë, por ekspertët thanë se këto kërcënime apokaliptike janë arsyeja më e mundshme e shuajtjes së njerëzimit.
Raporti Global i katastrofave dhe rreziqeve, i hartuar nga një ekip nga Universiteti i Oksfordit, renditi rreziqet që mund të fshijnë nga 10% deri në shumë më tepër të popullsisë njerëzore, transmeton Mapo.

Ajo paralajmëruan se ndërsa shumica e brezave nuk e ka përjetuar kurrë një katastrofë, nuk ëhstë ndonjë habi e madhe nëse përsëriten periudha si ajo e murtës apo i gripit spanjoll të 1918-s që preku me miliona njerëz.

TEMAT:RREZIKNJERËZIMI
doom_1461876537-696812