Shikoni 5 “Përbindëshat” E Detit! (Foto-Video)

Edhe pse mund t’ju duket e pabesueshme, janë mëse të vërtetë dhe ekzistojnë!
Dimë se deti, oqeanet etj, mbartin në “barkun” e tyre qenie të cilat nuk kanë parë ende dritën e diellit.Madje, siç dhe është deklaruar zyrtarisht nga oqeanologët dhe shkencëtarët e ujit, ajo çka dimë për oqeanet nuk i kalon 15%.
Me pak fjalë, siç dhe pohojnë vetë shkencëtarët kemi dhe shumë rrugë të largët për të zbuluar përqindjen e mbetur, e cila nuk është një përqindje e vogël por plotë 85%.
Pa dashur të zgajtemi, po ju prezantojmë me 5 “përbindëshat” e ujit, siç edhe njihen dhe sot:
1. “Përbindëshi” Blodfish, jeton në thellësi të mëdha ku presioni i ujit është disa dhjetëra herë më i lartë se në sipërfaqen të ujit.
2. “Përbindëshi” Axolotl, është një nga speciet më mresëlënëse, për shumë arsye, p.sh paraqitje dhe aftësia e tij rigjenerohen.
3. “Përbindëshi” Frilled Shark, është një nga speciet më të çuditshme ndër peshkaqenët në gjithë botën. Është njëri nga peshkaqenët e vetëm, të cilët kanë trup ngjale dhe një formë të veçantë të kokës, e cila nuk ndeshet në asnjë peshkaqen apo peshk tjetër.
4. “Përbindëshi” Anglerfish, është një nga speciet më të çuditshme në paraqitje të peshqve në det. Njihet në gjuhën shkencore si Melanocetus johnsoni, si dhe gjithashtu është dhe një nga speciet më të njohura të ujit.
5. “Përbindëshi” Cowfish, është një tjetër specie i cili jeton në shkëmbinjtë nënujor të Oqeanit Indo-Paqësor, pjesërisht në ujërat më të turbullt të tij.