Shfaqet Jankullovska, sulmet në Bruksel i lidh me ngjarjen e Lagjes së Trimave

loading...


Ish-ministrja e policisë maqedonase, Gordana Jankullovska vazhdon t’i quajë terrorist pjesëtarët e grupit të Kumanovës të cilëve ende gjykata penale e Shkupit nuk u ka shqiptuar asnjë dënim.
Me këtë Jankullovska përmes një postimi në Facebook merr rolin e gjykatës ndaj grupit të shqiptarëve të cilët kryesisht janë nga Kosova. Ajo madje rastin e Lagjes së Trimave tenton që ta krahasoj me sulmet terroriste që ndodhën dje në aeroportin dhe metronë e Brukselit ku humbën jetën së paku 34 persona të pafajshëm, shkruan Zhurnal.

“Këtë mëngjes në Bruksel ka sulm terrorist. Në Shkup ka gjykim për terroristët të cilët vranë 8 policë në Lagjen e Trimave. Nuk ka përgjigje tjetër kundër terrorizmit, përvec se duhet reagimi i ashpër dhe i vendosur“, shkruan Jankullovska në Facebook.

Para një viti më 9-10 maj në lagjen e Trimave në Kumanovë u përleshën forcat speciale maqedonase me grupin e Kumanovës ku bilanci ishte 10 shqiptarë të vrarë dhe 8 policë humbën jetën nga forcat elite maqedonase.
29 anëtarët e grupit të Kumanovë ende janë në paraburgim në Maqedoni dhe shumica janë nga Kosova. Ndaj tyre vazhdon seanca gjyqësore, ndërsa gjykimi do të bëhet pas disa muajsh.
jankullovska

loading...

jankullovska1

loading...