Shënohet fluturimi më i gjatë komercial ndonjëherë

avioni-Emirates-620x330 (1)
Një avion Airbus 380 ka bërë atë që besohet të jetë fluturimi komercial më i gjati i bërë ndonjëherë në distancë.
Aeroplani ka përshkruar distancën prej 14.200 kilometrave kur u ul në Auckland në Zelandën e Re të mërkurën.
Fluturimi kthyes në Dubai u bë rreth orës 19:30 me orën lokale, raporton BBC, pdërcjellë Klan Kosova.
Të dyja fluturimet zgjatën rreth 17 orë e 15 minuta, edhe pse kthimi ka mund të jetë disa minuta më i gjatë.
Fluturimi nga Qantas’Dallas-Sydney besohet të jetë fluturimi paraprak më i gjatë me 13,800 kilometra dhe zbarkoi përreth 16 orë e 55 minuta