Shenjat paralajmëruese të diabetit dhe nivelit të lartë të sheqerit në gjak

Sheqeri është konsideruar si një nga produktet më të rrezikshme për shëndetin, sidomos kur konsumohet me tepri. Ai shkakton shfaqjen e disa sëmundjeve si diabet, rritje të nivelit të sheqerit në gjak, probleme me nervat etj. Këto sëmundje e rrisin rrezikun e shfaqjes së tyre sidomos në rastet kur ushqeheni keq dhe nuk bëni aktivitet fizik.

Ja disa nga simptomat e para që paralajmërojnë për nivel të lartë të sheqerit në gjak dhe diabet

Probleme me stomakun

Probleme nervore

Impotencë

Vështirësi në shërimin e plagëve

Vështirësi në përqëndrim

Gojë e thatë

Ndjenjë e shpeshtë urie

Ndjenjë e shpeshtë etje

Urinim i shpeshtë

Lëkurë e thatë

Probleme me shikimin

Mungesë energjie

Rënie në peshë

Ndjesi përgjumje

Probleme me veshkat, etj.

Të gjitha këto janë shenja paralajmëruese të nivelit të lartë të sheqerit në gjak. Nëse vëreni 2 ose më shumë simptoma ju duhet të konsultoheni me mjekun. Përveç kësaj, ju duhet të mbani një dietë të shëndetshme, duhet të bëni aktivitet fizik dhe duhet të ndryshoni mënyrën e jetesës.