Shenjat e para të kancerit të zorrës së trashë, që njerëzit nuk i kuptojnë dhe i menjanojnë për vite

Kanceri i zorës së trashë është kanceri i tretë më i përhapur në SHBA. Vetëm në vitin 2016 janë diagnostikuar rreth 140.000 njërëz me këtë lloj kanceri. Ajo çfarë e bën këtë lloj kanceri vdekjeprurës është fakti se simptomat e tij të para janë shumë delikate dhe mund të ngjajnë si të parëndësishme, kështu që pacientët e kapin në faza shumë të vona.

Ja disa nga shënjat që duhet t’i dini për ta zbuluar në faza të vona këtë kancer:

Dhimbje barku: kjo simptomë sigurisht që mund të neglizhohet sepse është një dukuri që ndodh shpesh dhe kur nuk jeni sëmurë. Por duhet të dini se nëse këto dhimbje në zonën e barkut vazhdojnë për një kohë të gjatë dhe intensiteti i tyre sa vjen e shtohet, mund të tregojnë për kancer kolateral.

Lodhje e vazhdueshme: lodhja kronike dhe ndjesia e këputjes është simptomë që lidhet me të gjitha llojet e kancerit. Nëse kjo lodhje shoqërohet me simptoma të tjera si gjakderdhje, vështirësi në jashtëqitje etj, mund të tregojë për kancer të zorrës së trashë.

Rënie në peshë në mënyrë të papritur: qelizat kancerogjene përdorin shumë energji të trupit dhe dobësojnë sistemin imunitar. Kjo gjë çon në rënie peshe në mënyrë të pakuptueshme. Kanceri i zorrës së trashë shkakton humbje oreksi dhe rënie të madhe në peshë.

Lëvizjet e parregullta të zorrëve: shumë njerëz janë të prekur me polipse të zorrës së trashë, të cilar janë grupe të vogla qelizash që mund të bëhen kancerogjene me kalimin e kohës. Kur këto polipse kthehen në tumore, ato ndikojnë në lëvizjen e zorrëve dhe bëjnë “zhurmë”./

Shenjat e para të kancerit të zorrës së trashë, që njerëzit nuk i kuptojnë dhe i menjanojnë për vite

Kanceri i zorës së trashë është kanceri i tretë më i përhapur në SHBA. Vetëm në vitin 2016 janë diagnostikuar rreth 140.000 njërëz me këtë lloj kanceri. Ajo çfarë e bën këtë lloj kanceri vdekjeprurës është fakti se simptomat e tij të para janë shumë delikate dhe mund të ngjajnë si të parëndësishme, kështu që pacientët e kapin në faza shumë të vona.

Ja disa nga shënjat që duhet t’i dini për ta zbuluar në faza të vona këtë kancer:

Dhimbje barku: kjo simptomë sigurisht që mund të neglizhohet sepse është një dukuri që ndodh shpesh dhe kur nuk jeni sëmurë. Por duhet të dini se nëse këto dhimbje në zonën e barkut vazhdojnë për një kohë të gjatë dhe intensiteti i tyre sa vjen e shtohet, mund të tregojnë për kancer kolateral.

Lodhje e vazhdueshme: lodhja kronike dhe ndjesia e këputjes është simptomë që lidhet me të gjitha llojet e kancerit. Nëse kjo lodhje shoqërohet me simptoma të tjera si gjakderdhje, vështirësi në jashtëqitje etj, mund të tregojë për kancer të zorrës së trashë.

Rënie në peshë në mënyrë të papritur: qelizat kancerogjene përdorin shumë energji të trupit dhe dobësojnë sistemin imunitar. Kjo gjë çon në rënie peshe në mënyrë të pakuptueshme. Kanceri i zorrës së trashë shkakton humbje oreksi dhe rënie të madhe në peshë.

Lëvizjet e parregullta të zorrëve: shumë njerëz janë të prekur me polipse të zorrës së trashë, të cilar janë grupe të vogla qelizash që mund të bëhen kancerogjene me kalimin e kohës. Kur këto polipse kthehen në tumore, ato ndikojnë në lëvizjen e zorrëve dhe bëjnë “zhurmë”./