Shefqet Krasniqi: Ruana Zot prej njerëzve si Lavdrim Muhaxheri

Imami i Xhamisë së Madhe në Prishtinë, Shefqet Krasniqi, është tmerruar kur ka parë fotografitë në mediat kosovare, në të cilat shihet Lavdrim Muhaxheri, pjesëtar i organizatës ISIS, duke ia prerë kokën një të riu që besohet se i takon sektit Shiit.
Thotë se nuk mund ta besojë atë që ka parë, ndërsa konstaton se një akt të tillë çnjerëzor mund ta bëjë vetëm një njeri i çmendur.
Duke folur për Politiko.net, Imami Shefqet Krasniqi pohon se e keqja bëhet më e madhe kur këto veprime kryhen në emër të fesë, e aq më tepër kur ata janë pjesëtarë të kombit shqiptar.
“Unë dje e kam parë në gjysmë të natës. Vetëm e lexova për çfarë bëhet fjalë, por nuk munda të bej ballë ta shikoj videon. U tmerrova. Ruana Zot prej njerëzve të tillë”.
“Nuk mund të besoj dhe ende nuk dua të besoj që një gjë e tillë është e vërtetë. Njeriu ta marrë thikën dhe ta presë njeriun, e ta postojë në rrjete sociale, La Ilaha IllAllah, kjo është tmerr. Kjo, nëse ka ndodhur, nëse nuk është ndonjë montim, është pa koment, çmenduri, çmenduri”.
“Nuk di njeriu çka thotë. Njeriu kur luan në kokë, çka nuk bën. Përndryshe, pa luajtur njeriu në kokë,një gjë të tillë nuk e bën, Eudhubillah”.
“Zoti na ruajt. Të bëhet një gjë e tillë edhe në emër të fesë, aq më keq që janë fëmijë të kombit tonë, në emër të fesë sonë, La Ilaha IllAllah”.
Krasniqi thotë se krimi është krim. Ai nuk njeh as ngjyrë, as racë, as fe.
“E keqja tek çdo njeri në botë që e bën atë, është e keqe, është mëkat. Krimi është krim, nga kushdoqoftë që veprohet. Krimi nuk njeh racë, gjini, ose fe, ai është krim, ta bëjë atë evropiani, aziatiku, afrikani, ai është krim,por, në këtë rast, neve që na dhemb edhe më shumë kur është i bijve tanë, kur është i kombit tonë, kur është i fesë sonë.”.
“Kjo është qysh ka thënë populli ynë: “Një budalla e gjuan gurin një vend dhe 99 tjerë nuk mund ta nxjerrin”.
“Shyqyr që secili e ka për vete. Fundi i fundit, secili e ka për veten e vet, e ka përgjegjësinë për vete në Dynja dhe në Ahiret”.
Në media gjatë ditës së djeshme janë botuar fotografi me pamje të tmerrshme, në të cilat Lavdrim Muhaxhiri, pjesë e organizatës ISIS, i cili për një kohë të gjatë po merr pjesë në luftërat në Siri, shihet duke e prerë në fyt një të ri i cili besohet se i takon sektit Shiit.
Shefqet Krasniqi mendon se pamje të tilla nuk është mirë të publikohen. Ndërsa, është lutur që personat e tillë si Lavdrim Muhaxheri të mos kthehen kurrë në Kosovë.
“Mesazhi im pikë së pari është që ato sende mos t’i publikojnë mediat hiç. Sepse, nuk ka nevojë që të përhapet gjuhë e urrejtjes, gjuhë e cila mund t’i trishtojë njerëzit dhe mos të flenë tërë natën”.
“Nën dy, nëse është e vërtetë, nuk është realiteti që përfaqëson një shoqëri kosovare, por as 1% e as 0.01% të shoqërisë kosovare. Por, janë njerëz të shpërlarë në tru totalisht. Shyqyr që nuk janë këtu e inshallah kurrë në Kosovë nuk kthehen”, ka deklaruar Shefqet Krasniqi për Politiko.net.