Shalqini ul tensionin e gjakut

imagesShalqini duhet të përdoret më shumë nga personat që vuajnë nga shtypja e lartë e gjakut.

Shalqini është një frut i cili përdoret mjaft shumë në trojet tona pasi ka një shije ekzotike, por përpos shijes ai luan rol edhe në disa sëmundje e sidomos te tensioni i gjakut.

“Presioni i gjakut në aortë dhe zemër ka filluar të ulet te personat që kanë filluar të përdorin shalqi”, tha profesori në ‘Florida State University Associate’.

Zbuluesit thonë se personat me sulme në zemër më shumë vdesin gjatë motit të ftohtë, pasi stresi që sjell moti i ftohtë shkakton tension të lartë të gjakut dhe zemra duhet të punojë më shumë që të pompojë gjakun në aortë.

Rezultatet në disa studime të bëra kanë treguar se konsumimi i shalqinit ka pasur një impakt pozitiv në presionin e gjakut në aortë dhe disa parametra tjera vaskulare.