Seksi i detyruar: Gomari tenton të përdhunojë të zotin (Video)


Në këtë video shihet një gomar i afektuar seksualisht ndaj një njeriu gjysmë të zhveshur. Gomari tenton që të dhunoi të zotin, përderisa ai përpiqet që t’i shpëtoi tentativave të gomarit.
Shkenca e psikiatrisë njeh një sëmundje seksuale që quhet zoofilia. Zoofilia është bashkim i dy fjalëve greke, zoo që do të thotë kafshë dhe philia që do të thotë dashuri/intimitet. Njerëzit me sëmundjen e zoofilisë janë të fiksuar seksualisht pas kafshëve, apo në ndonjë kafshë të caktuar. Por shkenca ende nuk ka ndonjë emërtim përkatës për kafshët e “fiksuar” seksualisht pas njerëzve. Mbase pas këtij incidenti me gomar shkenca do të shpik ndonjë emërtim të ri, siç mund të jetë “homofilia”. Homo nga latinishtja do të thotë njëri, dhe philia nga greqishtja, intimitet.