Sa tentime duhet të bëhen për të ngelur shtatzënë?

Çiftet që përpiqen të kenë një fëmijë kanë kryer marrëdhënie seksuale mesatarisht 78 herë përpara se të ngelet zonja shtatzënë, thotë një studim i ri.

Në mënyrë tipike, ajo merr një total prej 185 ditësh nga vendosja që të krijojë një test pozitiv të shtatzënisë – ekuivalent i gjashtë muajve dhe tri ditëve.

Gjithashtu u zbulua se çiftet kanë seks 13 herë në muaj, ndërsa përpiqen të bëjnë një fëmijë, sipas faqes së prindërve ChannelMum.com.

Pozita më popullore që duhet të krijojë është misionari, i cili përdoret nga tre të katërtat e çifteve.

Pozicioni i dytë më i mirë për përgatitjen e foshnjave është stil i përzier, i adoptuar nga 36 për qind e njerëzve, dhe shqiponja – ku gruaja qëndron e sheshtë ndërsa njeriu gjunjëzohet dhe mban këmbët e saj lart – arriti në vendin e tretë.

Studimi i 1,194 prindërve tregoi se gjysma e çifteve pranuan se e kishin bërë shumë më shpesh se normalisht në përpjekjen e tyre për të lindur një fëmijë.