Rritet numri i planetëve që mund të disponojnë jetë

Dhjetëvjeçarin e fundit janë zbuluar rreth 700 jashtë-planetë, pra planet të cilët ndodhen në galaktikën tonë por jashtë sistemit tonë diellor.

Kështunë këtë kuadër para një viti u krijua dhe Lista e Jashtë-Planetëve të Banueshëm  me qëllim që të regjistrohen aty të gjithë planetët të cilat disponojnë kushte të përshtatshme për zhvillimin e jetës.

7 eshte numri i planeteve që besohet se mund të disponojnë jetë./alb-observer