Roboti formon kubin për një sekondë (VIDEO)


Ditë pas dite po vërtetohet se makineritë po zhvillohen në mënyrë të llahtarshme dhe se nevoja për njerëzit sa vjen edhe do të zbehet.

Një robot është krijuar enkas për të formuar kubin Rubik, në vetëm një sekondë. Krijimi i jashtëzakonshëm është vepër e dy inxhinierëve software Paul Rose dhe Jay Flatland.

Kjo makineri është në gjendje të zgjidhë enigmën duke përdorur një kombinim të kamerave dhe algoritmeve kompjuterike, së bashku me një platformë të specializuar për lëvizjen e kubit.

19112-tuo7g2 (1)