Ringjallet fëmija pas 3 orësh, dëshmon: ‘Isha në qiell me gjyshen”

femija2-300x175

Një mrekulli mund të konsiderohet drama e Polit,  një fëmije nga Brandenburg I cili luajtur buzë një liqeni në pronësi të gjyshit të tij në, nga pakujdesia u mbytë në të. Ai u nxor pak caste më vonë nga gjyshi dhe u transportua me helikopter në spitalin Helios dhe edhe pse mjektë u përpoqën shumë për ta sjellë në jetë nuk ia dolën mbanë.

Atat e deklaruar të vdekur por atëherë ndodhi mrekullia. Papritur zemra etij filloi të rrah dhe ishte fiks pas tre orë e 18 minuta. Profesori Lothar Schëeigerer nga spitali Helios tha se ai kurrë nuk kishte parë një rast të tillë gjatë 30 viteve si mjek.“Ne menduam se djali kishte vdekur … kur papritmas zemra e tij filloi të rrah përsëri … Kjo ishte një mrekulli fantastike. Djali është i lumtur dhe i shëndetshëm..Kjo ishte një gjë e mrekullueshme” u shpreh ai.

Mjekët besojnë se uji i ftohtë në liqen ka ulur temperaturën e trupit Paul-it në 28 gradë Celsius,  gjë e cila ka ngadalësuar metabolizmin e tij dhe ka lejuar që trupi i tij të mbijetoi me pak oksigjen .
Kur Poli u zgjua, ai u tha prindërve të tij se kishte qenë në “qiell me gjyshen Emmi” … “Ajo më tha që të zbres menjëherë”, kishte thënë fëmija.

/alb-observer/